Ciasteczka z konfiturą i płatkami migdałów

Składniki: ciasto francuskie konfitura płatki migdałów  
Zobacz post
Udostępnij:

Słodkie kruche pisanki

PRZEPIS Składniki: 1,5 szklanki mąki 130 g masła 1 żółtko 1 łyżka mleka 1/4 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Przygotowanie: Z podanych składników wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na 1 godzinę. Potem cienko rozwałkować i wykrawać foremką w kształcie serca ciastka. Układać na blasze i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st C ok. 15 minut. Wystudzone ciasteczka…
Zobacz post
Udostępnij:

Czekoladowa tarta z bananami

PRZEPIS KRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE Składniki 300 g mąki 150 g masła 1/2 szklanki kakao szczypta soli 1/6 szklanki stewii w pudrze lub 1/2 szklanki cukru pudru 1 żółtko 3 łyżki wody Przygotowanie Mąkę przesiać, dodać kakao, pokrojone masło, cukier lub stewię, sól. Wszystko razem wyrobić. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok 30min. Schłodzone ciasto wyłożyć, rozwałkować…
Zobacz post
Udostępnij:

Bezy

Co zrobić gdy zostaną nam niewykorzystane białka jaj? Moja propozycja: bezy! Słodzone stewią zamiast cukru są prawie bezkaloryczną bogatą w białko słodką przekąską lub dodatkiem do deserów czy ciast. Dobrze wysuszone bezy mogą być przechowywane w nawet do 3 miesięcy, najlepiej w szczelnie zamkniętym szklanym słoju. PRZEPIS Składniki: 2 białka 1/4 szklanki stewii w pudrze (lub 3/4 szklanki cukru) ewentualnie aromat waniliowy…
Zobacz post
Udostępnij:

Owoce z bitą śmietaną

Deser błyskawiczny! Ubijamy kremową śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy owoce, które najbardziej lubimy lub te, które mamy akurat pod ręką. Mogą to być świeże truskawki, banany, kiwi, brzoskwinie, jako dodatek pokruszone orzechy, wiórki kokosowe, miód lub syrop czekoladowy czy też rodzynki. To tylko kilka propozycji. Mój wybór na dzisiaj to brzoskwinie z puszki z orzechami laskowymi i waflowymi rurkami.…
Zobacz post
Udostępnij:

Ciasteczka owieczki

PRZEPIS Składniki: 1,5 szklanki mąki 130 g masła 1 żółtko 1 łyżka mleka 1/4 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Przygotowanie: Z podanych składników wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na 1 godzinę. Potem cienko rozwałkować i wykrawać foremką w kształcie serca ciastka. Układać na blasze i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st C ok. 15 minut. Wystudzone ciasteczka…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?