PRZEPIS Ciasto kruche Składniki: 160 g mąki pszennej 90 g mąki ziemniaczanej 70 g cukru pudru 150 g masła 1 jajko Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać pokrojone masło, cukier i jajko. Ciasto zagnieść i uformować w kulę. Następnie włożyć do lodówki na ok 30 min. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. 3 formę do pieczenia (keksowa) o wymiarach ok 10 x 30 cm…
Znalazłam ten przepis tutaj na blogu CakeTime. Deser jest prosty i pyszny. Przypomina mi letnie niebo! PRZEPIS Składniki: 1 opakowanie galaretki szafirowej 1 opakowanie galaretki turkusowej szklanka bitej śmietany ubitej z cukrem pudrem Przygotowanie: Galaretkę przygotuj według instrukcji (wymieszać obie). Gdy już prawie stężeje nakładać po ok 1 łyżce do szklanek. Ubitą śmietanę włożyć do rękawa cukierniczego i robić kleksy z bitej śmietany formując chmurki,…
PRZEPIS Składniki 250 g sera białego, 2 jaja, 4-5 łyżek mąki 1-2 starte jabłka cukier do smaku 1/3 łyżeczki soli ok. 100 ml oleju rzepakowego do smażenia, Przygotowanie: Ser i utrzeć z żółtkami, dodać starte jabłka, mąkę i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać składniki, a następnie dodać białka ubite na sztywną pianę, cukier do smaku i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać…
Popcorn na słodko? W mikrofalówce? Bez tłuszczu? Polecam! Przygotowanie takiej przekąski jest bardzo łatwe. Wystarczy kuchenka mikrofalowa i… PRZEPIS Składniki: suche ziarna kukurydzy (popcorn) biała czekolada posypka cukrowa różowy barwnik spożywczy (opcjonalnie) papierowa torebka śniadaniowa Przygotowanie: Do torebki wsypać surowy popcorn, brzegi torebki zawinąć, aby się nie otwarła podczas prażenia i nie wystrzeliło popcornem po całej mikrofalówce polecam ją zszyć nitką na…
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.