Popcorn na słodko? W mikrofalówce? Bez tłuszczu? Polecam! Przygotowanie takiej przekąski jest bardzo łatwe. Wystarczy kuchenka mikrofalowa i…
PRZEPIS
Składniki:
- suche ziarna kukurydzy (popcorn)
- biała czekolada
- posypka cukrowa
- różowy barwnik spożywczy (opcjonalnie)
- papierowa torebka śniadaniowa
Przygotowanie:
- Do torebki wsypać surowy popcorn, brzegi torebki zawinąć, aby się nie otwarła podczas prażenia i nie wystrzeliło popcornem po całej mikrofalówce polecam ją zszyć nitką na środku zgięcia.
- Wstawić do mikrofalówki i nastawić na maksymalną na około 1-2 minuty. Trzeba nasłuchiwać pykanie by nie przypalić ziaren. Jak ustanie charakterystyczny dźwięk należy wyłączyć mikrofalę.
- Popcorn wysypać na pergamin.
- Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (można dodać kroplę kolorowego barwnika spożywczego) i polać nią po wysypanym popcornie oraz posypać kolorową cukrową posypką.