Kawałki banana w kremowej skórce z wiórkami kokosowymi

Choć wygląda zimowo jest to bardzo tropikalny deser PRZEPIS Składniki: 1 szklanka wiórków kokosowych 2 dojrzałe banany szklanka bitej śmietany liście mięty do dekoracji Przygotowanie: Bananu obrać ze skórki przekroić na pół. Każdą połówkę zanurzyć w bitej śmietanie (ubiłam śmietanę kremówkę z niewielką ilością cukru pudru), tak by banany pokryły się grubą warstwą kremu,  a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.…
Zobacz post
Udostępnij:

Banany na patyku z Nutellą, M&M’s i precelkami

Składniki: banan Nutella M&M’s precelki lub paluszki, pokruszone patyczki do lodów Przygotowanie: Obranego banana przekroić na pół. Do każdej połówki banan wbić patyczek do lodów. Posmarować czubek banana nutellą. Posypać pokruszonymi precelkami. Na koniec przykleić do nutelli draże.
Zobacz post
Udostępnij:

Ciasteczka tablica szkolna

PRZEPIS Składniki: herbatniki czekolada ciemna cukier puder Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Posmarować nią wierzch herbatników. Zostawić do zastygnięcia. Następnie, wykałaczką popisać po czekoladowej tablicy dowolne znaki kojarzące się ze szkołą. Posypać cukrem pudrem, strzepać nadmiar i gotowe!:)
Zobacz post
Udostępnij:

Rustykalna tarta ze śliwkami i migdałami

PRZEPIS na rustykalną francuską tartę zwaną GALETTE, podstawowy przepis jest bardzo prosty, śliwki można zastąpić dowolnymi sezonowymi owocami lub swoimi ulubionymi, np: jabłkami, gruszkami czy brzoskwiniami:) Składniki: 2 1/2 szklanki maki 200g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 8 kropel stewii w płynie lub 5 łyżek cukru szczypta soli 1/2 szklanki wody płatki migdałów 5 – 6 śliwek, pokrojonych na mniejsze kawałki Przygotowanie:…
Zobacz post
Udostępnij:

Słodki sandwich z herbatników

… 5 minut w piekarniku i pianki są cudownie miękkie, przykrywamy i lekko przygniatamy drugim herbatnikiem i przekąska gotowa  
Zobacz post
Udostępnij:

Kakaowe daktyle

Pyszna przekąska, lepsza niż nie jedna pomadka z najcudowniejszej bombonierki. PRZEPIS Składniki: daktyle kakao świeże liście miety Przygotowanie: Daktyle opłukać i zanurzyć w miseczce z kakao, obtoczyć dookoła i gotowe!
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?