Choć wygląda zimowo jest to bardzo tropikalny deser PRZEPIS Składniki: 1 szklanka wiórków kokosowych 2 dojrzałe banany szklanka bitej śmietany liście mięty do dekoracji Przygotowanie: Bananu obrać ze skórki przekroić na pół. Każdą połówkę zanurzyć w bitej śmietanie (ubiłam śmietanę kremówkę z niewielką ilością cukru pudru), tak by banany pokryły się grubą warstwą kremu, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.…
Składniki: banan Nutella M&M’s precelki lub paluszki, pokruszone patyczki do lodów Przygotowanie: Obranego banana przekroić na pół. Do każdej połówki banan wbić patyczek do lodów. Posmarować czubek banana nutellą. Posypać pokruszonymi precelkami. Na koniec przykleić do nutelli draże.
PRZEPIS na rustykalną francuską tartę zwaną GALETTE, podstawowy przepis jest bardzo prosty, śliwki można zastąpić dowolnymi sezonowymi owocami lub swoimi ulubionymi, np: jabłkami, gruszkami czy brzoskwiniami:) Składniki: 2 1/2 szklanki maki 200g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 8 kropel stewii w płynie lub 5 łyżek cukru szczypta soli 1/2 szklanki wody płatki migdałów 5 – 6 śliwek, pokrojonych na mniejsze kawałki Przygotowanie:…
Pyszna przekąska, lepsza niż nie jedna pomadka z najcudowniejszej bombonierki. PRZEPIS Składniki: daktyle kakao świeże liście miety Przygotowanie: Daktyle opłukać i zanurzyć w miseczce z kakao, obtoczyć dookoła i gotowe!
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.