Wodne lody truskawkowe

PRZEPIS Składniki: 2 szklanki truskawek 6 kropel stewii w płynie lub 4 łyżki miodu lub 3 łyżki cukru sok z 1/3 cytryny Przygotowanie: Truskawki dokładnie umyć, obrać ze szypułek i wrzucić do blendera. Zmiksować na gładkie puree, posłodzić i dodać sok z cytryny. Wymieszać i przelać do foremek do lodów. Włożyć do zamrażalnika na min 1 h.
Zobacz post
Udostępnij:

Truskawki pod kruszonką

Ciepłe owoce pod pyszną kruszonką to zdecydowanie jeden z najsmaczniejszych letnich deserów! Mało pracochłonnych i bardzo smacznych. PRZEPIS Składniki: 400 g truskawek 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżki stewii w pudrze (lub 1/4 szklanki cukru) 3 łyżki zimnego masła szczypta soli Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do 180-200 st C Owoce włożyć do małych żaroodpornych naczyń (dobrze sprawdzą się kolkilki lub naczynia…
Zobacz post
Udostępnij:

Granita kiwi

Granita to tradycyjny sycylijski deser lodowy przypominający sorbet. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga specjalnych urządzeń do robienia lodów. PRZEPIS Składniki: 6 owoców kiwi 1/3 szklanki wody 1 łyżka stewii w pudrze (lub 3 łyżki cukru) Przygotowanie: Kiwi obrać i zmiksować w blenderze na gładka masę, dodać wodę, posłodzić i ponownie zmiksować. Mix przelać do płytkiego naczynia i umieścić w zamrażalniku…
Zobacz post
Udostępnij:

Ciasteczka z konfiturą i płatkami migdałów

Składniki: ciasto francuskie konfitura płatki migdałów  
Zobacz post
Udostępnij:

Słodkie kruche pisanki

PRZEPIS Składniki: 1,5 szklanki mąki 130 g masła 1 żółtko 1 łyżka mleka 1/4 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Przygotowanie: Z podanych składników wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na 1 godzinę. Potem cienko rozwałkować i wykrawać foremką w kształcie serca ciastka. Układać na blasze i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st C ok. 15 minut. Wystudzone ciasteczka…
Zobacz post
Udostępnij:

Czekoladowa tarta z bananami

PRZEPIS KRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE Składniki 300 g mąki 150 g masła 1/2 szklanki kakao szczypta soli 1/6 szklanki stewii w pudrze lub 1/2 szklanki cukru pudru 1 żółtko 3 łyżki wody Przygotowanie Mąkę przesiać, dodać kakao, pokrojone masło, cukier lub stewię, sól. Wszystko razem wyrobić. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok 30min. Schłodzone ciasto wyłożyć, rozwałkować…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?