Słodki sandwich z herbatników

… 5 minut w piekarniku i pianki są cudownie miękkie, przykrywamy i lekko przygniatamy drugim herbatnikiem i przekąska gotowa  
Zobacz post
Share:

Kakaowe daktyle

Pyszna przekąska, lepsza niż nie jedna pomadka z najcudowniejszej bombonierki. PRZEPIS Składniki: daktyle kakao świeże liście miety Przygotowanie: Daktyle opłukać i zanurzyć w miseczce z kakao, obtoczyć dookoła i gotowe!
Zobacz post
Share:

Czekoladowe batony z herbatnikami, piankami marschmallows i orzechami

PRZEPIS Składniki: 200g białej czekolady 70g ciemnej czekolady deserowej 2 łyżki masła szczypta soli 1 szklanka pokruszonych herbatników 1 szklanka pianek marshmallows 3/4 szklanki orzeszków ziemnych Przygotowanie: Formę do pieczenia ok 21cm x 24cm wyłożyć folią aluminiową. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem. Dodać szczyptę soli, herbatniki, orzeszki i połowę pianek. Wymieszać i przełożyć do foremki. Posypać na…
Zobacz post
Share:

Czekolada z bakaliami

   PRZEPIS Składniki: 200g deserowej lub gorzkiej czekolady 1 szklanka mieszanki ulubionych bakalii migdały figi rodzynki ziarno słonecznika orzeszki ziemne Przygotowanie: W kąpieli wodnej roztopić czekoladę. Wylać na papier do pieczenia. Posypać mieszanką bakalii. Schłodzić w lodówce ok 30 min. Przechowywać w zamkniętym pojemniku, najlepiej w lodówce do 2 tygodni.
Zobacz post
Share:

Daktyle faszerowane serkiem tiramisu

PRZEPIS (12 sztuk) Składniki: 12 daktyli, bez pestek, użyłam daktyli bez pestek Fine Food BIO, do kupienia w MAKRO 150 g serka mascarpone 2 krople stevii w syropie (lub 1 łyżeczka miodu lub 1 łyżeczka syropu z agawy) 3 łyżeczki espresso 2 łyżki startej czekolady, gorzkiej Przygotowanie: Każdego daktyla ponacinać wzdłuż. Serek wymieszać z syropem i kawą. Wypełniać każdego daktyla ok 1 łyżeczką…
Zobacz post
Share:

Ciasto z porzeczkami pod kokosową pierzynką

PRZEPIS Składniki: Ciasto: 200 g mąki 120 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko szczypta soli Porzeczkowo – kokosowa pierzynka: 3 białka 1/2 szklanki białego cukru 100 g wiórków kokosowych 600 g czerwonych porzeczek Przygotowanie: Ze składników na spód wyrobić ciasto (może być nieco lepkie i klejące), zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok 30 min. Piekarnik…
Zobacz post
Share:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?