Czekoladowe batony z herbatnikami, piankami marschmallows i orzechami

7758767224_0c58017604_z 7758765412_c84239f409_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 200g białej czekolady
  • 70g ciemnej czekolady deserowej
  • 2 łyżki masła
  • szczypta soli
  • 1 szklanka pokruszonych herbatników
  • 1 szklanka pianek marshmallows
  • 3/4 szklanki orzeszków ziemnych

Przygotowanie:

  1. Formę do pieczenia ok 21cm x 24cm wyłożyć folią aluminiową.
  2. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem. Dodać szczyptę soli, herbatniki, orzeszki i połowę pianek.
  3. Wymieszać i przełożyć do foremki.
  4. Posypać na wierzchu pozostałymi piankami marshmallows.
  5. Schłodzić w lodówce min 1h.
  6. Gdy stężeje, wyciągnąć i pokroić na małe kwadraty.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?