PRZEPIS
Spód:
Składniki:
- 150 g masła
- 6-8 kropel stewii w płynie lub 1/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 180 st C.
- Wszystkie składniki wyrobić na ciasto.
- Kwadratową formę ok 20 cm x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
- Ciastem oblepić dno formy. Ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 15 min.
Nadzienie
Składniki:
- 3 jaja
- 12-16 kropel stewii w płynie lub 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki Nutelli
- 1/2 szklanki mąki
Przygotowanie:
- Białka ubić z cukrem, dodawać kolejno po 1 żółtku.
- Dodać Nutellę i mąkę, wymieszać dokładnie.
- Gdy spód już jest upieczony i lekko schłodzony, wyłożyć na niego masę.
- Zapiekać 25-30 minut.
- Schłodzić przed krojeniem.
- Podawać ze świeżymi owocami, ja wybrałam czereśnie.