Krem truskawkowa chmurka

Ten deser jest doskonały na Walentynki. Jest jak promień letniego słońca w środku zimy! Słodki i delikatny, a mrożone owoce dodają mu świeżości. Jego przygotowanie zajmuje mniej niż 15 minut i wystarczą tylko 3 składniki plus 1 odpowiedni sprzęt jakim jest blender posiadający funkcję kruszenia lodu. PRZEPIS Składniki: 100g mrożonych owoców (najlepiej użyć wiśni, malin lub truskawek) 1 szklanka ubitej śmietany kremówki 1/2 szklanki…
Zobacz post
Udostępnij:

Ciasto czekoladowe – Czarny las

Tort Szwarcwaldzki lub inaczej Czarny Las czyli Black Forest Cake to jeden z najpopularniejszych tortów na świecie! U mnie w zmodyfikowanej wersji z kremem czekoladowym (tradycyjnie jest śmietankowy) i owocami leśnymi. PRZEPIS Składniki: 1 1/3 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 130 g masła, miękkiego 1 szklanka brązowego cukru 2 jajka całe + 1 żółtko 100g ciemnej czekolady roztopionej…
Zobacz post
Udostępnij:

Mini pączusie jogurtowe

Kolejna przekąska na Tłusty Czwartek. Pączusie błyskawiczne w przygotowaniu (niestety równie szybko znikają:)) wystarczy wymieszać składniki i gotowe do smażenia. Bez drożdży, bez wyrabiania, bez formowania. Raz dwa i gotowe! PRZEPIS Składniki: szklanka jogurtu naturalnego szklanka mąki 2 cale jajka szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia olej rzepakowy do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie: Jajka lekko roztrzepać razem z…
Zobacz post
Udostępnij:

Chrust

PRZEPIS tradycyjny Składniki: 4 żółtka 3 łyżki cukru 250g mąki szczypta soli odrobina prawdziwej wanilii olej rzepakowy do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie: Żółtka ubić z solą na gładką masę, dodać cukier, wanilię i miksować. Podczas miksowania, powoli dodawać mąkę. Dalej wyrabiać ciasto ręcznie. Kiedy będzie już jednolite , uformować kulę i uderzyć nią kilkunastokrotnie o blat. Spowoduje to,…
Zobacz post
Udostępnij:

Mini pączki pieczone

PRZEPIS Składniki: 1 szklanka mąki 1/2 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanka mleka 3 łyżki masła, roztopinego Przygotowanie: Wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać resztę i zmiksować na gładką masę. Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego i wlewać na rozgrzane urządzenie do pieczenia pączków*. Piec ok 2-3 min. Wyciągać i piec kolejne partie. Gotowe pączki smarować lukrem i…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?