PRZEPIS
Składniki:
składniki suche
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
składniki mokre:
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 100g roztopionego i wystudzonego prawdziwego masła min. 82%
inne:
- wiórki kokosowe
- posypka cukrowa (kolorowa)
- żelki jelly belly o smaku „Truskawkowy sernik na zimno”
- pianki marshmallows
Przygotowanie:
- Osobno wymieszać składniki suche, osobno mokre, następnie połączyć je ze soba, wymieszać dosłownie kilka razy.
- Przelać do foremek.
- Wsadzić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 180 st. C i piec ok 10-20.
- W czasie gdy babeczki się pieką, zmiksować słodką śmietanę kremówkę z cukrem i nakładać na wierzch każdej babeczki.
- Babeczki zanurzyć w kokosie albo w startej białej czekoladzie (nie każdy lubi kokos) lub też w białej posypce cukrowej.
- Nos, uszy, wąsy i oczy króliczków zrobić z pokrojonych pianek marshmallow, żelków i kolorowej posypki cukrowej.