Owoce z bitą śmietaną

6946775924_cc250d2dd4_z

6946775820_f27b16e288_z

7092846711_be37d60227_z

Deser błyskawiczny! Ubijamy kremową śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy owoce, które najbardziej lubimy lub te, które mamy akurat pod ręką. Mogą to być świeże truskawki, banany, kiwi, brzoskwinie, jako dodatek pokruszone orzechy, wiórki kokosowe, miód lub syrop czekoladowy czy też rodzynki. To tylko kilka propozycji. Mój wybór na dzisiaj to brzoskwinie z puszki z orzechami laskowymi i waflowymi rurkami.

PRZEPIS (2 duże, 4 małe porcje)

Składniki:

  • 250 ml śmie­tany (min 30%)
  • 1/2 łyżki stewii w formie pudru (lub 2 łyżki białego cukru pudru)
  • brzo­skwi­nie w pusz­cze ( 3 — 4 połówki)
  • pokruszone orzechy laskowe
  • waflowe rurki
Przygotowanie:
  1. Śmietanę ubijamy ze stewią (lub cukrem pudrem), aż będzie sztywna i puszy­sta. Bita śmietana jest gotowa, gdy po obró­ce­niu naczy­nia śmie­tana z niego nie wypad­nie.
  2. W naczyniach ukła­damy kawałki owoców. Nastęonie układamy bitą śmie­tanę, ilość wg uznania:)
  3. Górę deseru deko­ru­jemy dowolnymi bakaliami: orzechami, rodzyn­kami, wiór­kami koko­so­wymi. Możemy bitą śmietane polać miodem lub sosem czekoladowym.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?