Czekolada z bakaliami

   PRZEPIS Składniki: 200g deserowej lub gorzkiej czekolady 1 szklanka mieszanki ulubionych bakalii migdały figi rodzynki ziarno słonecznika orzeszki ziemne Przygotowanie: W kąpieli wodnej roztopić czekoladę. Wylać na papier do pieczenia. Posypać mieszanką bakalii. Schłodzić w lodówce ok 30 min. Przechowywać w zamkniętym pojemniku, najlepiej w lodówce do 2 tygodni.
Zobacz post
Udostępnij:

Szaszłyki z łososiem, bekonem i słodkim ananasem

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu grillowana przekąska! Kto regularnie śledzi mojego bloga wie, że bardzo lubię połączenie smaku mięsa lub ryb z naturalną słodyczą owoców. Tym razem na ruszt poszedł delikatny łosoś z dodatkiem ananasa i wędzonego bekonu. Z grilla, patelni lub piekarnika… oto mój pomysł na danie imprezowe! Szaszłyki podane w towarzystwie bardzo aromatycznego dipu barbecue to strzał w…
Zobacz post
Udostępnij:

Daktyle faszerowane serkiem tiramisu

PRZEPIS (12 sztuk) Składniki: 12 daktyli, bez pestek, użyłam daktyli bez pestek Fine Food BIO, do kupienia w MAKRO 150 g serka mascarpone 2 krople stevii w syropie (lub 1 łyżeczka miodu lub 1 łyżeczka syropu z agawy) 3 łyżeczki espresso 2 łyżki startej czekolady, gorzkiej Przygotowanie: Każdego daktyla ponacinać wzdłuż. Serek wymieszać z syropem i kawą. Wypełniać każdego daktyla ok 1 łyżeczką…
Zobacz post
Udostępnij:

Pstrąg pieczony w folii

Jeśli lubicie ryby, to chciałabym Wam dziś zaproponować pstrąga pieczonego w folii. Pysznie i zdrowo! PRZEPIS Składniki: 1 cały pstrąg, oczyszczony, pozbawiony ości i łusek. gałązki tymianku, świeżego 1 cytryna 1 limonka sól morska i czarny pieprz 3 łyzki soku z cytryny lb limonki wymieszane z oliwą z oliwek łyżkeczka masła liście rukoli płatki migdałów Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 200°…
Zobacz post
Udostępnij:

Ciasto z porzeczkami pod kokosową pierzynką

PRZEPIS Składniki: Ciasto: 200 g mąki 120 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko szczypta soli Porzeczkowo – kokosowa pierzynka: 3 białka 1/2 szklanki białego cukru 100 g wiórków kokosowych 600 g czerwonych porzeczek Przygotowanie: Ze składników na spód wyrobić ciasto (może być nieco lepkie i klejące), zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok 30 min. Piekarnik…
Zobacz post
Udostępnij:

Sałatka aksamitna

PRZEPIS na sałatkę aksamitną jak z Warsztatu Składniki: filet z kurczaka sałata lodowa ananas z puszki kukurydza płatki migdałów ulubione przyprawy do kurczaka (np.: curry lub grillowa mieszanka do mięs) Przygotowanie: Kawałki pokrojonego fileta z kurczaka marynować w ulubionych przyprawach z dodatkiem oliwy. Usmażyć lub grillować. Sałatę i ananasa pokroić na drobne kawałki i ułożyć na talerzu, dodać kukurydzę. Wymieszać kawałki…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?