Pstrąg pieczony w folii

8169759683_293c4ca478_z

8169759737_763ec87c97_z

8169798872_4e198cf979_z

Jeśli lubicie ryby, to chciałabym Wam dziś zaproponować pstrąga pieczonego w folii.

Pysznie i zdrowo!

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 cały pstrąg, oczyszczony, pozbawiony ości i łusek.
  • gałązki tymianku, świeżego
  • 1 cytryna
  • 1 limonka
  • sól morska i czarny pieprz
  • 3 łyzki soku z cytryny lb limonki wymieszane z oliwą z oliwek
  • łyżkeczka masła
  • liście rukoli
  • płatki migdałów
Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzać do 200° C.
  2. Rybę natrzeć sokiem z cytryny (lub limonki) wymieszanym z oliwą, solą i pieprzem.
  3. Do środka ryby włożyć cieniutko pokrojone plastry cytryny, kilka gałązek tymianku. Na wierzchu posmarować rybę masłem.
  4. Zawinąć w folię i zapiekać przez ok 20-30 min w zależności od wielkości ryby.
  5. Serwować z plastrami limonki, cytryny, posypaną płatkami migdałów z ulubionym ziołowym dressingiem, z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, na liściach sałaty lub świeżej rukoli wg upodobań.
Follow:
Udostępnij:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?