PRZEPIS Spód: Składniki: 150 g masła 6-8 kropel stewii w płynie lub 1/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki szczypta soli Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 st C. Wszystkie składniki wyrobić na ciasto. Kwadratową formę ok 20 cm x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem oblepić dno formy. Ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 15 min. Nadzienie Składniki: 3 jaja 12-16…
PRZEPIS Składniki: 3-4 ziemniaki 2 łyżki masła kawałek kiełbasy, pokrojonej 1/2 szklanki startego sera (najlepiej typu cheddar) 1 jajko szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 200° C. Ziemniaki przeciąć na pół i ponakłuwać widelcem. Ułożyć na papierze do pieczenia i zapiekać ok 25 min, aż ziemniaki zmiękną. W między czasie podsmażyć kawałki kiełbasy i zetrzeć ser. Wyciągnięte z…
PRZEPIS dla 4-6 osób KRUCHY SPÓD Składniki: 300 g mąki 150 g zimnego masła szczypta soli 1/2-1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej 3 łyżki wody Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać pokrojone masło, sól, pieprz. Wszystko razem wyrobić. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok 30min. Schłodzone ciasto wyłożyć, rozwałkować dość cienko i włożyć do foremki. Okleić ciastem…
PRZEPIS (6 sztuk) Składniki: 1 szklanka truskawek 4-5 kropel stewii w płynie 1 łyżeczka soku z cytryny 1 szklanka jogurtu (najlepszy gęsty, grecki) 1 banan pokrojony w plastry Przygotowanie: Truskawki zmiksować z sokiem z cytryny na puree, posłodzić. Dodać jogurt i wymieszać. Mieszanką wypełnić pojemniki do lodów, włożyć po 2 plastry banana i zamrażać przez min. 3 godziny, najlepiej całą noc.
PRZEPIS Składniki: 2 szklanki truskawek 6 kropel stewii w płynie lub 4 łyżki miodu lub 3 łyżki cukru sok z 1/3 cytryny Przygotowanie: Truskawki dokładnie umyć, obrać ze szypułek i wrzucić do blendera. Zmiksować na gładkie puree, posłodzić i dodać sok z cytryny. Wymieszać i przelać do foremek do lodów. Włożyć do zamrażalnika na min 1 h.
Coś szybkiego i smacznego! Kulki mozzarelli w chrupiącej panierce z aromatycznym dipem pomidorowym. Idealna przekąska. PRZEPIS Składniki: kulki mozzarelli 50 g bułki tartej 1 jajko 50 g mąki olej rzepakowy Przygotowanie: Do 3 osobnych miseczek wsypać: mąkę, bułkę tartą i rozmącone jajko. Po kolei w każdej z nich zanurzyć kulkę mozzarelli, najpierw w jajku później mące i na końcu w…
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.