Słodki sandwich z herbatników

… 5 minut w piekarniku i pianki są cudownie miękkie, przykrywamy i lekko przygniatamy drugim herbatnikiem i przekąska gotowa  
Zobacz post
Udostępnij:

Makaron muszle z serkiem ricotta i musem truskawkowym

  PRZEPIS Składniki: makaron żytni razowy, w kształcie muszli ser ricotta cukier lub miód do smaku truskawki Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ser wymieszać z miodem, posłodzić wg uznania. Każdą muszlę wypełnić serowym farszem. Truskawki zmiksować z miodem lub cukrem. Muszle ułożyć na talerzu, polać musem truskawkowym i podawać.
Zobacz post
Udostępnij:

Kakaowe daktyle

Pyszna przekąska, lepsza niż nie jedna pomadka z najcudowniejszej bombonierki. PRZEPIS Składniki: daktyle kakao świeże liście miety Przygotowanie: Daktyle opłukać i zanurzyć w miseczce z kakao, obtoczyć dookoła i gotowe!
Zobacz post
Udostępnij:

Pizza z gruszką, szynką parmeńską i rukolą

   Ciekawe połączenie składników na cienkim spodzie pizzy. Pycha! PRZEPIS Składniki: Ciasto: szklanka mąki 5 g drożdży instant szczypta soli szczypta cukru 150 ml wody mąka do podsypania Mąkę przesiać, dodać drożdże, cukier i sól. Wymieszać. Dodać wodę i delikatnie wyrabiać ciasto. Odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją obiętość. Pozostałe składniki: 2 łyżki oleju rzepakowego…
Zobacz post
Udostępnij:

Czekoladowe batony z herbatnikami, piankami marschmallows i orzechami

PRZEPIS Składniki: 200g białej czekolady 70g ciemnej czekolady deserowej 2 łyżki masła szczypta soli 1 szklanka pokruszonych herbatników 1 szklanka pianek marshmallows 3/4 szklanki orzeszków ziemnych Przygotowanie: Formę do pieczenia ok 21cm x 24cm wyłożyć folią aluminiową. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem. Dodać szczyptę soli, herbatniki, orzeszki i połowę pianek. Wymieszać i przełożyć do foremki. Posypać na…
Zobacz post
Udostępnij:

Grillowane kawałki brzoskwiń zawinięte w szynkę parmeńską

PRZEPIS Składniki: 2 brzoskwinie, pokrojone na łódeczki 4 cieniutkie plastry szynki parmeńskiej liście bazylii dobrej jakości ocet balsamiczny do skropienia Przygotowanie: Każdy kawałek brzoskiwini owinąć plasterkiem szynki. Położyć na rozgrzany ruszt. Grillować 4-8 min, raz przekręcić na drugi bok. Upieczone kawałki skropić octem balsamicznym i udekorować liśćmi bazylii.
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?