PRZEPIS Składniki: 6-8 małych mandarynek 2 łyżki brązowego cukru 100 ml wody 3 łyżki wiśniówki ok 12 wiśni, bez pestek, mogą być mrożone łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu Przygotowanie: Mandarynki obrać ze skórek używając bardzo ostrego noża. W rondelku zagotować wodę z cukrem, cynamonem i kardamonem, dodać wiśniówkę, wiśnie i mandarynki. Dusić przez kilka minut a następnie wyłowić mandarynki. Pozostały sok…
Pamiętacie przepis na Mandarynki w czekoladzie posypane wiórkami kokosowymi? Oto ich zimowa wersja: Składniki: mandarynki czekolada, rozpuszczona w kąpieli wodnej posypka płatki śniegu
PRZEPIS Składniki: 4 plasterki bekonu 2 kromki chleba 4 jajka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 st C. Formę na muffiny lub kolkilki wysmarować oliwą z oliwek lub masłem. Z chleba wykroić kółka o średnicy foremek. Plastrami bekonu wyłożyć brzegi foremki a na dno położyć po wyciętym kawałku chleba. Do każdej „kieszonki” wbić jajko. Pospać solą…
Składniki: dojrzała gruszka ser typu blue o kremowej konsystencji, np. Castello orzechy włoskie paluszki grisini – popularne włoskie pieczywo w kształcie paluchów miód pomarańczowy
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.