Jajka faszerowane, podsmażane na maśle w skorupkach

PRZEPIS Składniki: 3 jaja 1 łyzka majonezu ½ łyżeczki startego chrzanu 1 łyżka płatków migdałów zioła, kiełki lub rzeżucha sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła Przygotowanie: Jaja ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie (ok 10 minut). W międzyczasie uprażyć płatki migdałów na suchej rozgrzanej patelni. Wystudzone jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż, na 2 połówki. Łyżeczką wydrążyć środek jajek,…
Zobacz post
Udostępnij:

Gniazda z makaronu z łososiem i sosem koperkowym

Przystawka idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole – zapiekane gniazda z makaronu wraz z łososiem i sosem koperkowym. PRZEPIS Składniki: ok 200g makaronu typu spaghetti (porcja dla 2 osób) 200 g łososia, może być filet lub wędzony być w plastrach 1 łyżka majonezu (lub w wersjo light – gęsty jogurt) 1 łyżka jogurtu pęczek koperku sól, pieprz do smaku sok…
Zobacz post
Udostępnij:

Krewetki w pomarańczach

PRZEPIS Składniki: 12 krewetek gotowanych 2-3 pomarańcze 4 łyżki octu balsamicznego natka pietruszki sól kamienna, użyłam soli Halit 100% naturalnej soli zawierającej duże ilości mikroelemntów i naturalnych minerałów patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Z 1 pomarańczy wycisnąć sok. Ocet balsamiczny wlać do garnuszka, podgrzewać na małym ogniu. Dodać połowę wyciśniętego soku z pomarańczy i podgrzewać, aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Pozostałe pomarańcze…
Zobacz post
Udostępnij:

Kwadraciki śniadaniowe

PRZEPIS Składniki: ciasto francuskie 3 plastry szynki lub bekonu jajka przepiórcze twaróg garść rukoli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 st C. Ciasto francuskie pokroić na dowolnej wielkości kwadraty. Na środek każdego ułożyć pokrojoną szynkę. Włożyć do piekarnika na ok 10-12 min. W miedzy czasie jajka rozbić na patelni i smażyć kilka minut, aż białko całkowicie się…
Zobacz post
Udostępnij:

Czekoladowy deser na ciepło

Chrupiąca skórka a pod nią rozpływająca się czekolada. Błyskawiczny w przygotowaniu przepis na znakomity deser. Zastrzyk endorfin gwarantowany:) PRZEPIS Składniki: 100 g gorzkiej czekolady deserowej 100 g masła 100 g maki pszennej 2 całe jajka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru trzcinowego dodatkowo: łyżka masła, kakao i cukier puder Przygotowanie: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. 4 kosteczki odłożyć na później. Gdy…
Zobacz post
Udostępnij:

Panna Cotta z granatem

\ PRZEPIS Składniki: 200 ml śmietanki kremówki 200 ml mleka 3 łyżki zimnej wody 3 łyżeczki żelatyny w proszku 2 łyżki miodu 1/2 laski wanilli szczypta kardamonu 1 ziarna granatu Przygotowanie: W garnuszku wymieszać śmietankę z mlekiem, podgrzewać powoli. W 3 łyżkach wody rozpuścić żelatynę. Odstawić. Laskę wanilli przeciąć wzdłuż, łyżką zebrać ziarenka, które włożyć do śmietanki z mlekiem. Dodać…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?