Panna Cotta z granatem

BiteDelite-panna-cotta-z-granatem-3599

BiteDelite-panna-cotta-z-granatem-3584\

PRZEPIS

Składniki:

  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 200 ml mleka
  • 3 łyżki zimnej wody
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 laski wanilli
  • szczypta kardamonu
  • 1 ziarna granatu

Przygotowanie:

  1. W garnuszku wymieszać śmietankę z mlekiem, podgrzewać powoli.
  2. W 3 łyżkach wody rozpuścić żelatynę. Odstawić.
  3. Laskę wanilli przeciąć wzdłuż, łyżką zebrać ziarenka, które włożyć do śmietanki z mlekiem. Dodać także miód oraz kardamon i wymieszać.
  4. Zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze kilka minut.
  5. Przelać do pucharków lub ramekinów i włożyć do lodówki na 2-3 godzi.
  6. Gdy deser już stężeje, dodać ziarna granatu.
  7. Podawać.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?