Idealna przekąska dla wszystkich którzy dbają o linię i mają dość chrupania surowej marchewki! Baaaaaardzo smaczne! Tym razem proponuję wersję na słono, ze świeżo zmieloną solą morską i czarnym pieprzem. Następnym razem zaprezentuję przepis na chipsy marchewkowe w wersji na słodko, z cynamonem.
PRZEPIS:
Składniki:
- 2 marchewki
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- sól morska
- pieprz
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 180C.
- Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Marchewkę umyć obrać i pokroić wzdłuż, na cienkie plastry przy pomocy obieraczki do warzyw.
- Ułożyć na papierze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, przyprawić solą i pieprzem.
- Zapiekać przez 12 minut, uważając aby się nie przypaliły.
Piękny blog, trafiłam tu szukając przepisu i będę zaglądać częściej! Jestem zachwycona oprawą graficzną, taka prosta i minimalistyczna. Jutro będę testować chipsy z tego przepisu :)
Autor
Dziękuję Ci Klaudio za taki miły komentarz! Mam nadzieję, że chipsy smakowały! Pozdrawiam, Asia
Cudowny Blog :) Wszystko jest takie przejrzyste i śliczne. Na pewno będę tu zaglądać bardo często. Wypróbowałam już parę przepisów i są pyszne Pozdrawiam :)
Autor
Dziękuję Ver jest mi bardzo miło! ☺️