Cudowne połączenie słodkich owoców, delikatnego twarogu z wytrawnym smakiem rukoli i nutką pieprzu. Jedna z moich ulubionych fit-sałatek! Składniki: rukola truskawki ser biały płatki migdałowe ziarna słonecznika syrop balsamiczny Przygotowanie: Liście rukoli ułożyć na talerzu. Truskawki dokładnie umyć, obrać ze szypułek, pokroić i ułożyć na rukoli. Następnie posypać pokruszonym serem białym i uprażonymi płatkami migdałów oraz ziarnami słonecznika. Skropić sosem…
Bardzo prosta i smaczna delikatna sałatka z jednym z moich ulubionych warzyw. Składniki: 3-4 gotowane a najlepiej pieczone małe buraczki garść roszponki garść rukolibiały ser kozi prażone na patelni płatki migdałów odrobina oliwy z oliwek i wysokiej jakości sosu balsamicznego Przygotowanie: Buraczki piec w skórce na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 180 st C przez ok 1,5 h (jeśli nie mamy…
Kiedy mam ochotę na pierogi ruskie ale na samą myśl o ich lepieniu apetyt odchodzi;) przyrządzam te naleśniki. Polecam zrobić więcej, a te których od razy nie zjemy, dodatkowo zrumienić na patelni. PRZEPIS Składniki: ok 8-10 naleśników z TEGO przepisu 250 g twarogu półtłustego 1/2 kg ziemniaków 1 cebula, drobno posiekana sól, pieprz szczypiorek Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować w lekko osolonej…
Składniki garść świeżego szpinaku 1/3 dojrzałego awokado 1-2 kiwi garść rodzynek sezam sos balsamiczny lub słodki: oliwa z oliwek, sok z cytryny, odrobina miodu
PRZEPIS Składniki: 250g zielonych szparagów 100g masła 1 żółtko 1/2 łyżeczki soku z limonki szczypta soli i pieprzu świeży szpinak Przygotowanie: Szparagi umyć, można ale nie trzeba ich obierać (zielone szparagi nie zawierają tak tawardych włókien jak białe szparagi), odciąć końcówki. Zagotować wodę z odrobiną cukru i soli najlepiej w specjalnym wysokim garnku. Jeśli nie posiadamy takiego naczynia to w szerokim…
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.