Co zrobić gdy zostaną nam niewykorzystane białka jaj? Moja propozycja: bezy! Słodzone stewią zamiast cukru są prawie bezkaloryczną bogatą w białko słodką przekąską lub dodatkiem do deserów czy ciast. Dobrze wysuszone bezy mogą być przechowywane w nawet do 3 miesięcy, najlepiej w szczelnie zamkniętym szklanym słoju. Fantazyjny kształt i piękny pastelowy kolor sprawdzi się idealnie podczas niejednego przyjęcia. Moje bezy przygotowałam specjalnie…
PRZEPIS: Składniki: opakowanie gotowanych krewetek (rozmiar dowolny, ja wybrałam tiger) sok z 1 cytryny i z 1 limonki skórka starta z 1/2 limonki 1 łyżeczka octu ryżowego 1 łyżka oliwy z oliwek bardzo dobrej jakości świeża mięta sól i pieprz do smaku Guacamole: dojrzałe awokado 1 łyżeczka soku z limonki i cytryny odrobina startej skórki z limonki lub cytryny sól i…
Ponieważ tradycyjne włoskie ciasto na pizzę jest dla mnie zbyt twarde i ciężkie, preferuję spód z ciasta francuskiego. Dla odmiany polecam taka wersję pizzy. Składniki na wierzch możemy dać dowolne, w zależności od tego na co mamy ochote bądź co mamy w lodówce;) PRZEPIS Składniki: płat ciasta francuskiego 30g startego sera gouda lub cheddar 1 pokrojona w piórka czerwona cebula pierś…
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.