Ciasto śliwkowe z patelni

  PRZEPIS  (Martha Stewart inspiracją) Składniki 4 łyżki masła w pokojowej temperaturze + 1 łyżeczka do posmarowania patelni  1 szklanka mąki + 1 łyżka do podsypania patelni 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 szklanki cukru + 2 łyżki do posypania śliwek 1 jajko 1/2 szklanki maślanki (lub jogurtu naturalnego lub mleka) 3-4 dojrzałe i pokrojone śliwki Przygotowanie: Piekarnik nagrzać…
Zobacz post
Udostępnij:

Croissant z serem ricotta, brzoskwinią i konfiturą

Składniki: croisant maślany plaster sera ricotta 1/2 nektarynki lub brzoskwini 1 łyżka konfitury morelowej listek miety do dekoracji  
Zobacz post
Udostępnij:

Mrożona herbatka – aloes truskawka

Składniki: sok aloesowy truskawki liście miety kostki lodu
Zobacz post
Udostępnij:

Miętowe bezy

Co zrobić gdy zostaną nam niewykorzystane białka jaj? Moja propozycja: bezy! Słodzone stewią zamiast cukru są prawie bezkaloryczną bogatą w białko słodką przekąską lub dodatkiem do deserów czy ciast. Dobrze wysuszone bezy mogą być przechowywane w nawet do 3 miesięcy, najlepiej w szczelnie zamkniętym szklanym słoju. Fantazyjny kształt i piękny pastelowy kolor sprawdzi się idealnie podczas niejednego przyjęcia. Moje bezy przygotowałam specjalnie…
Zobacz post
Udostępnij:

Krewetki z guacamole

PRZEPIS: Składniki: opakowanie gotowanych krewetek (rozmiar dowolny, ja wybrałam tiger) sok z 1 cytryny i z 1 limonki skórka starta z 1/2 limonki 1 łyżeczka octu ryżowego 1 łyżka oliwy z oliwek bardzo dobrej jakości świeża mięta sól i pieprz do smaku Guacamole: dojrzałe awokado 1 łyżeczka soku z limonki i cytryny odrobina startej skórki z limonki lub cytryny sól i…
Zobacz post
Udostępnij:

Pizza z kurczakiem na francuskim cieście

Ponieważ tradycyjne włoskie ciasto na pizzę jest  dla mnie zbyt twarde i ciężkie, preferuję spód z ciasta francuskiego. Dla odmiany polecam taka wersję pizzy. Składniki na wierzch możemy dać dowolne, w zależności od tego na co mamy ochote bądź co mamy w lodówce;) PRZEPIS Składniki: płat ciasta francuskiego 30g startego sera gouda lub cheddar 1 pokrojona w piórka czerwona cebula pierś…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?