Wiosenne kanapki

Oto moje dzisiejsze potreningowe śniadanie. Bardzo wiosenne kanapki. Cheddar, avocado, pomidorki, szczypiorek i bazylia na włoskim chlebie.
Zobacz post
Udostępnij:

Kawa bananowa

Robi się coraz bardziej słonecznie, coraz cieplej i właśnie w taką przyjemną aurę świetnie sprawdza się ta kawa, kawa bananowa. PRZEPIS (2 kawy) Składniki: 1 niepełna szklanka mleka 2 łyżeczki kawy Jacobs Crema Gold 1 banan 2 łyżeczki cukru waniliowego bita śmietana do dekoracji posypka czekoladowa do dekoracji Przygotowanie: Obranego banana włożyć do blendera, wsypać 2 łyżeczki kawy i cukier.  Zalać…
Zobacz post
Udostępnij:

Pączki z kremem

Pieczone pączki są świetną alternatywą dla wszystkich, którzy dbają o linię. Dla tych, którzy mogą sobie pozwolić na więcej, proponuję przełożyć pączki kremem. PRZEPIS Składniki: 1 szklanka mąki 1/2 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanka mleka 3 łyżki masła, roztopinego Przygotowanie: Wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać resztę i zmiksować na gładką masę. Przełożyć ciasto…
Zobacz post
Udostępnij:

Kanapki z camembertem i ogórkiem

Kremowy camembert, świeży ogórek, orzechy włoskie i szczypta świeżo zmielonego pieprzu na świeżym pieczywie, w sam raz na szybkie śniadanie dla zabieganych lub przekąskę w ciągu dnia…
Zobacz post
Udostępnij:

Bułeczka zapiekana z farszem szpinakowym

PRZEPIS Składniki 2 bułki 1 szklanka świeżego szpinaku 1 jajko 1/3 szklanki pokruszonego sera feta szczypta soli (polecam sól Halit) szczypta pieprzu Przygotowanie: Szpinak wrzucić na patelnię, podlać wodą (ok 1/4 szklanki) i zostawić na średnim ogniu na ok 3-4 min, od czasu do czasu mieszając. Blanszowany szpinak włożyć do miski, dodać jajko, pokruszony ser feta, sól i pieprz. Dokładnie wszystko…
Zobacz post
Udostępnij:

Łosoś na zielono

PRZEPIS Składniki: filet łososia łyżeczka musztardy francuskiej z ziarenkami gorczycy świeży ogórek (pokrojony w drobną kostkę) sok z limonki (lub cytryny) świeża kolendra (lub pietruszka) sól morska i pieprz sos sojowy liście sałaty Przygotowanie: Filet z łososia umyć, skropić sokiem z limonki, sosem sojowym i oliwą z oliwek. Natrzeć solą a następnie posmarować musztardą. Marynować min 15 min. Rybę usmażyć…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?