PRZEPIS
Składniki:
- filet łososia
- łyżeczka musztardy francuskiej z ziarenkami gorczycy
- świeży ogórek (pokrojony w drobną kostkę)
- sok z limonki (lub cytryny)
- świeża kolendra (lub pietruszka)
- sól morska i pieprz
- sos sojowy
- liście sałaty
Przygotowanie:
- Filet z łososia umyć, skropić sokiem z limonki, sosem sojowym i oliwą z oliwek. Natrzeć solą a następnie posmarować musztardą. Marynować min 15 min.
- Rybę usmażyć na patelni grillowej.
- W międzyczasie pokroić ogórka w drobną kostkę, wymieszać z sokiem z limonki lub cytryny, posiekaną natka pietruszki.
- Usmażony filet łososia ułożyć na talerzu, przykryć mieszanką ogórkową.
- Podawać ze świeża sałatą i ryżem.