Łosoś na zielono

BiteDelite-losos-ogorek-3329 BiteDelite-losos-ogorek-3326 BiteDelite-losos-ogorek-3325

PRZEPIS

Składniki:

  • filet łososia
  • łyżeczka musztardy francuskiej z ziarenkami gorczycy
  • świeży ogórek (pokrojony w drobną kostkę)
  • sok z limonki (lub cytryny)
  • świeża kolendra (lub pietruszka)
  • sól morska i pieprz
  • sos sojowy
  • liście sałaty

Przygotowanie:

  1. Filet z łososia umyć, skropić sokiem z limonki, sosem sojowym i oliwą z oliwek. Natrzeć solą a następnie posmarować musztardą. Marynować min 15 min.
  2. Rybę usmażyć na patelni grillowej.
  3. W międzyczasie pokroić ogórka w drobną kostkę, wymieszać z sokiem z limonki lub cytryny, posiekaną natka pietruszki.
  4. Usmażony filet łososia ułożyć na talerzu, przykryć mieszanką ogórkową.
  5. Podawać ze świeża sałatą i ryżem.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?