Naleśniki ruskie

bitedelite-nalesniki-ruskie-8947

Kiedy mam ochotę na pierogi ruskie ale na samą myśl o ich lepieniu apetyt odchodzi;) przyrządzam te naleśniki. Polecam zrobić więcej, a te których od razy nie zjemy, dodatkowo zrumienić na patelni.

PRZEPIS

Składniki:

  • ok 8-10 naleśników z TEGO przepisu
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
  2. Cebulę zeszklić na patelni.
  3. Ugotowane ziemniaki połączyć z twarogiem i cebulką, rozgnieść lub przy pomocy blendera zmiksować na gładką masę.
  4. Drobno posiekany szczypiorek (tutaj niezawodne okazują się być nożyce do ziół) połączyć z masą serową.
  5. Doprawić solą i pieprzem.
  6. Tak przygotowanym farszem nadziewać naleśniki. Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.

 

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?