Sałatka z buraczkami, mandarynkami i pistacjami
Gotowane, a najlepiej pieczone buraki mają słodki, intensywny smak i nasycony kolor, dzięki czemu znakomicie komponują się z cytrusami. Dodatek chrupiących, lekko słonych pistacji sprawdził się wyśmienicie. Ta szybka sałatka jest moją propozycją przystawki, nie tylko na walentynkowy wieczór ale na co dzień. PRZEPIS Składniki (na 1 porcję): 2 małe pieczone (lub gotowane) buraki 2 mandarynki garść pistacji Przygotowanie: Ugotowane…
Zobacz post
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką, serem i czarnuszką
Paluszki sprawdzą się zarówno na śniadanie – idealnie smakują z jajkiem na miękko! I jako samodzielna przekąska. 1. Kawałki szynki szwarcwaldzkiej ułożyć na papierze do pieczenia. 2. Na kawałkach szynki ułożyć paski ciasta francuskiego. 3. Posypać startym serem. 4. Oprószyć słodką papryką. 5. Posypać czarnuszką (można pominąć lub użyć kminku lub sezamu). 6. Każdy pasek zawinąć. 7. Włożyć do nagrzanego piekarnika…
Zobacz post