Sezon na rozgrzewające zupy trwa na dobre. I świetnie bo nic tak jesienią nie rozgrzeje podczas dnia jak miska gorącej zupy! Zupy brokułowe są jednymi z moich ulubionych lecz tym razem przepis urozmaiciłam dodatkiem dojrzewającego szwajcarskiego sera. Wyszło pysznie. PRZEPIS Składniki 1 brokuł 1l bulionu warzywnego 100g startego sera (ja użyłam dojrzewającego sera z serii Deluxe do kupienia w sklepie Lidl) 12 łyżeczki kurkumy świeżo zmielony pieprz i sól…
PRZEPIS Składniki: 12 pieczarek 0,5 cebuli 1 łyżeczka parmezanu (opcjonalnie) pół kromki chleba pokrojonej na mniejsze kawałki sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka świeżego koperku oliwa z oliwek Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C. Pieczarkom wyrwać nóżki, posiekać drobno, wymieszać z okruszkami chleba, startym serem, posiekaną cebulą i doprawić do smaku. Wnętrza kapeluszy skropić oliwą z oliwek, posypać solą i…
PRZEPIS Składniki: 1 mała dynia hokkaido 1 duża cebula 2-3 szklanki bulionu warzywnego garść prażonych pestek dyni sól i pieperz do smaku słodka papryka mielona Przygotowanie Oprószoną solą, posiekaną cebulkę zeszklić na patelni z odrobiną masła. Pokrojoną dynię (razem ze skórką lecz bez miąższu i pestek) dusić pod przykryciem ok 10 min, aby się nie przypaliła podlać szklanką wody. Dodać usmażoną…
Kanapki dla wielbicieli koziego* sera. Ze słodką gruszką i słonawym, specyficznym lekko wytrawnym smakiem sera koziego nabierają nowego wymiaru. Chleb orkiszowy. Do tego obrane orzechy włoskie i odrobina świeżo zmielonego pieprzu. *Dla tych, którzy za smakiem koziego sera nie przepadają- polecam dowolny naturalny kremowy serek z mleka krowiego. Składniki: 3-4 kromki chleba orkiszowego 2 łyżki serka koziego plasterki gruszki podpieczone na patelni grillowej (aby się…
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.