Zupa dyniowa

BiteDelite-zupa-dyniowa-8806

BiteDelite-zupa-dyniowa-8802

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 mała dynia hokkaido
  • 1 duża cebula
  • 2-3 szklanki bulionu warzywnego
  • garść prażonych pestek dyni
  • sól i pieperz do smaku
  • słodka papryka mielona

Przygotowanie

  1. Oprószoną solą, posiekaną cebulkę zeszklić na patelni z odrobiną masła.
  2. Pokrojoną dynię (razem ze skórką lecz bez miąższu i pestek) dusić pod przykryciem ok 10 min, aby się nie przypaliła podlać szklanką wody. Dodać usmażoną cebulkę i bulion.
  3. Gotować do miękkości.
  4. Doprawić solą i pieprzem oraz słodką papryką (ok 1 łyżka).
  5. Całość zblendować.
  6. Można dodać więcej bulionu aby uzyskać mniej kremową konsystencję.
  7. Podawać gorące z dodatkiem prażonych pestek dyni.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?