Paluchy z ciasta francuskiego z szynką, serem i czarnuszką

Paluszki sprawdzą się zarówno na śniadanie – idealnie smakują z jajkiem na miękko! I  jako samodzielna przekąska.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0746

1. Kawałki szynki szwarcwaldzkiej ułożyć na papierze do pieczenia.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0748

2. Na kawałkach szynki ułożyć paski ciasta francuskiego.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0749

3. Posypać startym serem.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0753

4. Oprószyć słodką papryką.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0753

5. Posypać czarnuszką (można pominąć lub użyć kminku lub sezamu).

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0755

6. Każdy pasek zawinąć.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0757

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0759

7. Włożyć do nagrzanego piekarnika (150st C) i zapiekać przez ok 15-20 minut.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0761

8. Gotowe!

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0763

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0787

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0788

 

Follow:

1 komentarz

  1. arbiter
    15/04/2015 / 14:08

    Ta szyneczka jest wprost doskonała do robienia takich paluszkowych przekąsek chrupiąca i smaczna na pewno zyska wielu zwolenników takiego szybkiego dania

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?