Tarta bekonowa z jajkami

BiteDelite-tarta-z-bekonem-i-jajkami-395

Mega prosty przepis na niecodzinne śniadanie. Jajka w innej odsłonie z plasterkami bekonu na cieście francuskim .

PRZEPIS

Składniki:

  • ciasto francuskie, płat
  • 4 jajka przepiórcze
  • 3 plastry bekonu, pokrojone na cienkie paski
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Ciasto pokroić na prostokąty, na każdej porcji układać po ok 6 plasterków bekonu, następnie rozbić po 4 jajka. Posolić, popieprzyć.
  2. Wstawić do nagrzanego do 180 st C piekarnika  na 15-20 min, aż ciasto będzie rumiane i białka ścięte.
  3. Pokroić i podawać od razu.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?