giphy-6

bitedelite_

bitedelite_-4192-2

bitedelite_-4185

bitedelite_-4189

Milkshake, czyli napój na bazie mleka. Mój ulubiony to ten z mlekiem kokosowym ale wszystkie mleka roślinne sprawdzają się wspaniale. Przepis jest bardzo prosty – wymaga jedynie kilku składników, które dokładnie ze sobą miksujemy. Zmiksowane dojrzałe i słodkie kiwi z bananem i szklanką gotowej mieszanki szpinaku, jarmużu i łodygi selera a wszystko to wymieszane z mleczkiem kokosowym. Jeśli ktoś z Was nie przepada za szpinakiem, niech się tym nie przejmuje. Szpinak nie jest w ogóle wyczuwalny. Dominuje słodki banan, orzeźwiające kiwi i delikatnie wyczuwalny kokos. Ma piękny intensywnie zielony kolor, pyszny, nieco egzotyczny smak i jest sporą dawką warzywno-owocowej energii! Dzień rozpoczęty od wypicia tego zielonego cuda na pewno będzie lepszy!

Składniki:

  • 80 ml mleka kokosowego
  • 1 dojrzały banan
  • 2 owoce kiwi
  • 1 szklanka liści jarmużu, szpinaku, łodyga selera naciowego (ja użyłam pół opakowania gotowej mieszanki do zielonego koktajlu Fit&Easy – Super Koktajl)
  • wiórki kokosowe do ozdoby

Przygotowanie:

  1. Obrane ze skórki kiwi i banana, pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Do wyciskarki wrzucać na przemian liście jarmużu, szpinaku, pokrojona łodygę selera naciowego, kawałki kiwi i banana (najlepsze są wyciskarki wolnoobrotowe, które zachowują najwięcej substancji odżywczych z warzyw i owoców).
  3. Wlać mleczko kokosowe.
  4. Gotowy koktajl przelać do szklanki i wypić od razu.

 

fitandeasy

15032148_1275726502486956_7354843414477462517_n

Follow:

Komentarzy: 6

  1. greenmania
    04/12/2016 / 19:56

    Świetnie smakuje też koktajl:szpinak + banan + jogurt naturalny

  2. Łucja
    04/12/2016 / 20:09

    Wygląda apetycznie! ;)

  3. DomiNo
    04/12/2016 / 21:25

    Koktajl wygląda ślicznie, ma obłędny kolor:)

  4. Madzia B.
    04/12/2016 / 23:12

    Super wygląda, kolor piękny! :)

  5. Anonimowy
    05/12/2016 / 08:33

    Mniam :) własnie taki chodzi mi po głowie :)

  6. Anonimowy
    06/12/2016 / 21:26

    Zrobiłam wczoraj – mimo że nie dałam selera (nie znoszę w żadnej postaci), wyszło super! Potraktowałam go jako kolację:)

Skomentuj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.