Tarta na szybko z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

Składniki: ciasto francuskie czerwona cebula czarne oliwki ser feta Przygotowanie: Gotowy płat ciasta rozłożyć na papierze do pieczenia. Ser feta rozkruszyć nad ciastem, zostawiając ok 1 cm „ramki”. Cebulę pokroić w grube pióra i ułożyć na cieście. Pokrojone oliwki porozrzucać na cieście. Można pokropić oliwą z oliwek. Włożyć do nagrzanego do 180 st C piekarnika i zapiekać aż ciasto się…
Zobacz post
Share:

Ananasowe chipsy

PRZEPIS Składniki średni dojrzały ananas Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 100 – 120 st C. Ananasa obrać i pokroić na cienkie plastry. Pokrojone plastry ułożyć na papierze do pieczenia. Piec przez ok 30 min. Uważać by się za bardzo nie przypaliły bo będą gorzkie.
Zobacz post
Share:

Chrupiące chipsy z buraków

PRZEPIS Składniki: buraki, tak dużo jak się chce oliwa z oliwek sól morska do smaku lub mieszanka przypraw (czosnek, rozmaryn, tymianek, sól) Przygotowanie  (wersja pieczona) Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Buraki umyć, obrać i pokroić na plasterki, tak cienko jak się da. Ja robiłam to ręcznie ale przy pomocy odpowiedniej tarki byłoby znacznie szybciej. Plastry warzyw…
Zobacz post
Share:

Popcorn na słodko

Popcorn na słodko? W mikrofalówce? Bez tłuszczu? Polecam! Przygotowanie takiej przekąski jest bardzo łatwe. Wystarczy kuchenka mikrofalowa i… PRZEPIS Składniki: suche ziarna kukurydzy (popcorn) biała czekolada posypka cukrowa różowy barwnik spożywczy (opcjonalnie) papierowa torebka śniadaniowa Przygotowanie: Do torebki wsypać surowy popcorn, brzegi torebki zawinąć, aby się nie otwarła podczas prażenia i nie wystrzeliło popcornem po całej mikrofalówce polecam ją zszyć nitką na…
Zobacz post
Share:

Banany w czekoladzie

Składniki: banany pokrojone w plasterki, wykrojone w kształt serc czekolada, rozpuszczona w kąpieli wodnej brązowy cukier
Zobacz post
Share:

Pieczone frytki

PRZEPIS Składniki: ziemniaki przyprawy (ja wymieszałam: pieprz, paprykę słodką i ostrą, tymianek, majeranek, cząber, koperek, kolendrę i suszony czosnek) oliwa z oliwek extra virgin Przygotowanie: Ziemniaki w skórkach pokroić w ósemki, wyłożyć na blasze skropić oliwą, oprószyć mieszanką przypraw i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok 50 min. Podawać z dipem czosnkowym lub koperkowym.
Zobacz post
Share:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?