Przekąska , która nie tylko apetycznie wygląda ale i rewelacyjnie smakuje. Jest błyskawiczna i prosta w przygotowaniu, żaden niespodziewany gość cię nie zaskoczy! PRZEPIS Składniki: 1 szklanka startego sera, np. cheddar lub gouda 2 szklanki świeżych pomidorków, pokrojone w drobną kostkę oregano, bazylia, pietruszka, sól i pieprz do smaku ząbek czosnku 1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny 1 łyżka…
PRZEPIS: Składniki: pomidorki koktajlowe mini mozzarella w kulkach świeża bazylia wykałaczki Przygotowanie: Pomidorki przekroić na pół. Nabijać na wykałaczkę razem z kulkami mozzarelli, i listkiem bazylii. Obficie pokropić dressingiem: Dressing: 2 łyżki oleju rzepakowego z olejami z siemienia lnianego szczypta pieprzu i soli do smaku szczypta ulubionych zmielonych ziół do sałatek (suszona cebula i czosnek, papryka czerwona, gorczyca biała i rozmaryn)…
PRZEPIS Składniki: 2 brzoskwinie, pokrojone na łódeczki 4 cieniutkie plastry szynki parmeńskiej liście bazylii dobrej jakości ocet balsamiczny do skropienia Przygotowanie: Każdy kawałek brzoskiwini owinąć plasterkiem szynki. Położyć na rozgrzany ruszt. Grillować 4-8 min, raz przekręcić na drugi bok. Upieczone kawałki skropić octem balsamicznym i udekorować liśćmi bazylii.
PRZEPIS (12 sztuk) Składniki: 12 daktyli, bez pestek, użyłam daktyli bez pestek Fine Food BIO, do kupienia w MAKRO 150 g serka mascarpone 2 krople stevii w syropie (lub 1 łyżeczka miodu lub 1 łyżeczka syropu z agawy) 3 łyżeczki espresso 2 łyżki startej czekolady, gorzkiej Przygotowanie: Każdego daktyla ponacinać wzdłuż. Serek wymieszać z syropem i kawą. Wypełniać każdego daktyla ok 1 łyżeczką…
Coś szybkiego i smacznego! Kulki mozzarelli w chrupiącej panierce z aromatycznym dipem pomidorowym. Idealna przekąska. PRZEPIS Składniki: kulki mozzarelli 50 g bułki tartej 1 jajko 50 g mąki olej rzepakowy Przygotowanie: Do 3 osobnych miseczek wsypać: mąkę, bułkę tartą i rozmącone jajko. Po kolei w każdej z nich zanurzyć kulkę mozzarelli, najpierw w jajku później mące i na końcu w…
Składniki: ciasto francuskie czerwona cebula czarne oliwki ser feta Przygotowanie: Gotowy płat ciasta rozłożyć na papierze do pieczenia. Ser feta rozkruszyć nad ciastem, zostawiając ok 1 cm „ramki”. Cebulę pokroić w grube pióra i ułożyć na cieście. Pokrojone oliwki porozrzucać na cieście. Można pokropić oliwą z oliwek. Włożyć do nagrzanego do 180 st C piekarnika i zapiekać aż ciasto się…
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.