Tarta na szybko z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

6987152022_59b784df96_z

6987152634_d5049aca8d_z

6987152462_728b5ce1fe_z

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • czerwona cebula
  • czarne oliwki
  • ser feta
Przygotowanie:
  1. Gotowy płat ciasta rozłożyć na papierze do pieczenia.
  2. Ser feta rozkruszyć nad ciastem, zostawiając ok 1 cm „ramki”.
  3. Cebulę pokroić w grube pióra i ułożyć na cieście.
  4. Pokrojone oliwki porozrzucać na cieście.
  5. Można pokropić oliwą z oliwek.
  6. Włożyć do nagrzanego do 180 st C piekarnika i zapiekać aż ciasto się zarumieni, ok 15-20 minut.

 

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?