PRZEPIS Składniki: arbuz pokrojony w kostkę ser feta plasterki ogórka oliwa z oliwek świeżo wyciśnięty sok z limonki liście mięty Przygotowanie Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, można pokropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny (lub limonki).
PRZEPIS SZOTY BEZALKOHOLOWE Składniki: 3-4 cytryny przekrojone na pół i pozbawione miąższu, tak by zostały same niepodziurawione skórki forma na muffiny lub kieliszki ( jako podstawki) 2 opakowania galaretek (pomarańczowa i zielona) woda Składniki: Przygotować galaretki wg instrukcji na opakowaniu. Połówki owoców ułożyć w foremkach tak by się nie przewracały. Wlać galaretki do skórek z cytryn i włożyć do lodówki…
PRZEPIS Składniki: 1 mała cukinia 2 jajka 2 łyżka mąki pęczek pietruszki świeżo zmielona sól i pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Cukinie umyć i zetrzeć ze skórka na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na 15 min. Odcisnąć cukinie, dodać roztrzepane jajka, oliwę i posiekaną pietruszkę. Następnie wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem, ponownie wymieszać. Jeśli…
PRZEPIS Składniki: 1/2 szklanki mąki łyżka kakao 1/2 szklanki mleka jajko łyżka masła + odrobina do posmarowania patelni 1-2 łyżeczki cukru pudru ser ( ja użyłam ricotta) ok 250 g cukier wanilinowy listki mięty do ozdoby Przygotowanie: Wymieszać razem mąkę, mleko, jajko, kakao, cukier i roztopione masło tak by nie było grudek. Smażymy naleśniki z dwóch stron. Ser wymieszać z…
PRZEPIS Składniki: 1 cebula 1 średniej wielkości cukinia pół szklanki bulionu warzywnego oliwa z oliwek 200 g makaronu kokardki sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Na patelni usmażyć cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Po chwili dodać cukinię, wlać bulion i zagotować. Następnie dodać ugotowany makaron. Wymieszać, doprawić i podawać.
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.