Koronkowe naleśniki w kształcie serca

PRZEPIS: Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 jajko łyżka rozpuszczonego masła szczypta soli *cukier (jeśli chcemy by danie były bardzo słodkie – pamiętając, że dodatki tj. owoce, sosy znacznie dosłodzą naleśniki) Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można użyć miksera by składniki dokładnie się połączyły. Odstawić ciasto na ok 30 min wtedy lekko zgęstnieje. Wymieszać i przelać do buteleczki…
diy
Zobacz post
Udostępnij:

Banany w czekoladzie

Składniki: banany pokrojone w plasterki, wykrojone w kształt serc czekolada, rozpuszczona w kąpieli wodnej brązowy cukier
Zobacz post
Udostępnij:

Amerykańskie donuts bez drożdży

PRZEPIS Składniki: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 płaska łyżka sody oczyszczonej opakowanie cukru wanilinowego 1/3 szklanki cukru 3 łyżki roztopionego masła krem czekoladowy orzechy, pokruszone Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować. Ciasto wlewać na rozgrzane urządzenie do pieczenia pączków i zapiekać ok 2-3 min. Wyciągać i piec kolejne partie. Gotowe oponki smarować kremem czekoladowym i posypać pokruszonymi orzechami.
Zobacz post
Udostępnij:

Pieczony łosoś w migdałach z pesto z rukoli

PRZEPIS Składniki: 100g fileta z łososia łyżka płatków migdałowych sok z cytryny przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Łososia skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce. Posypać przyprawami, płatkami migdałowymi i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok.30 min. w temp. 180-200 st. C. PESTO Z RUCOLI Składniki: 100 g rukoli 70g orzechów pini (ewentualnie włoskich) 2 łyżki oliwy z oliwek…
Zobacz post
Udostępnij:

Gruszka w boczku

Połączenie słodkiej dojrzałej gruszki i pieczonego bekonu jest bardzo smaczne! Kto nie wierzy powinien spróbować i szybko się do tego duetu przekonać:) PRZEPIS Składniki: 2 dojrzałe gruszki plastry boczku Przygotowanie: Gruszki umyć, obrać i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Boczek pokroić na bardzo cienkie plastry, którymi zawijać gruszki, gdy boczek nie chce się do gruszek przykleić, użyć wykałaczek tak aby…
Zobacz post
Udostępnij:

Pierogi z grzybami z ciasta francuskiego, błyskawiczne

Pieczone pierogi w cieście francuskim. Idealne dla tych, którzy nie mają czasu na lepienie tradycyjnych pierogów. Są na prawdę przepyszne! PRZEPIS (ok 12 szt) Składniki: gotowe ciasto francuskie (1 szt.) ½  kg świeżych grzybów lub 30 dag suszonych 2 cebule sól, pieprz 1 łyżka masła Przygotowanie: Grzyby umyć i ugotować (wystarczy 15 min) a następnie pokroić na drobne kawałki. Pokrojoną cebulę zeszklić…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?