©BiteDelite-babeczki-nutella-raffaello-0540

©BiteDelite-babeczki-nutella-raffaello-0541

©BiteDelite-babeczki-nutella-raffaello-0560

PRZEPIS

Składniki:

suche składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • obrane migdały

składniki mokre

  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 100 ml roztopionego masła
  • 1 jajko

KREM

  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 2-3 łyżki nutelli
  • wiórki kokosowe i pralinki Raffaello

Przygotowanie:

  1. Osobno wymieszać składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
  2. Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 1/3 objętości.
  3. Do każdej babeczki włożyć po 1 migdale.
  4. Piec w temperaturze 180-200 °C przez 15-20 min.
  5. W między czasie przygotować krem: Ubić śmietanę na sztywno. Dodać nutellę i delikatnie wymieszać, miksować na niedużych obrotach przez chwilę. Lekko schłodzić.
  6. Upieczone i schłodzone babeczki dekorować kremem przy pomocy rękawa cukierniczego i końcówki dekoratorskiej w kształcie gwiazdki.
  7. Posypać wiórkami kokosowymi i udekorować pralinkami.
  8. Gotowe.
Follow:

Skomentuj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.