PRZEPIS
Składniki:
suche składniki
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- obrane migdały
składniki mokre
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- 100 ml roztopionego masła
- 1 jajko
KREM
- 200 ml śmietanki kremówki
- 2-3 łyżki nutelli
- wiórki kokosowe i pralinki Raffaello
Przygotowanie:
- Osobno wymieszać składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
- Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 1/3 objętości.
- Do każdej babeczki włożyć po 1 migdale.
- Piec w temperaturze 180-200 °C przez 15-20 min.
- W między czasie przygotować krem: Ubić śmietanę na sztywno. Dodać nutellę i delikatnie wymieszać, miksować na niedużych obrotach przez chwilę. Lekko schłodzić.
- Upieczone i schłodzone babeczki dekorować kremem przy pomocy rękawa cukierniczego i końcówki dekoratorskiej w kształcie gwiazdki.
- Posypać wiórkami kokosowymi i udekorować pralinkami.
- Gotowe.