Tort z robalami

7396496830_9e2afd1e54_z

7396496408_215f0a6f99_z

PRZEPIS

BISZKOPT

Składniki:

  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki tortowej
  • 3 łyżki kakao
  • 50 g pokruszonej czekolady

Przygotowanie:

  1. Białka ubić na sztywną pianę. po kolei dodawać żółtka. Ciągle ubijając dodawać mąkę, kakao i cukier.
  2. Wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy.
  3. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C.
  4. Ostudzić i przekroić na 2 części.

KREM

Składniki:

  • 2 gorzkie czekolady min 70% kakao
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1-2 łyżki kakao
  • żelki dżdżownice i spaghetti
Przygotowanie:
  1. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i odstawić to wystudzenia.
  2. Śmietanę ubić na krem. Posłodzić, i powoli dodawać roztopioną czekoladę ciągle mieszając.
Dekoracja:
  1. Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę kremu czekoladowego, przykryć kolejnym biszkoptem i lekko docisnąć.
  2. Na biszkopt wyłożyć resztę masy czekoladowej, przykrywając nią również boki tortu.
  3. Uformować kopiec, posypać wierzch kakao i udekorować żelkami.
  4. Schłodzić w lodówce.

 

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?