Tosty francuskie z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem

©BiteDelite-tosty-z-maslem-orzechowym-i-karmelizowanym-bananem-7366

©BiteDelite-tosty-z-maslem-orzechowym-i-karmelizowanym-bananem-7376

©BiteDelite-tosty-z-maslem-orzechowym-i-karmelizowanym-bananem-7368

Tosty francuskie z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem na udane słodkie śniadanie, świetne też na brunch. Jeśli lubisz połączenie masła orzechowego i bananów, koniecznie wypróbuj te tosty.

PRZEPIS

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego wieloziarnistego
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • szczypta cynamonu (opcjonalnie)
  • 2 jajka
  • 1 dojrzały banan, obrany i pokrojony w plasterki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki brązowego cukru

Przygotowanie:

  1. Na patelni roztopić masło z 2 łyżeczkami brązowego cukru i szczypta cynamonu. Na małym ogniu smażyc z plasterki banana. Po ok 2 minutach delikatnie odwrócić każdy plasterek banana na drugą stronę.
  2. Połowę kromek posmarować masłem orzechowym i przykryć drugą połową.
  3. W miseczce rozmącić jajka z mlekiem, łyżeczką brązwego cukru i szczyptą cynamonu. Wymieszać dokładnie. Zanurzyć sandwiche z dwóch stron.
  4. Smażyć tosty na rozgrzanej patelni z niewielką ilością masła, po ok 3-4 minuty z każdej strony.
  5. Usmażone tosty podawać z karmelizowanym bananem.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?