Tosty francuskie z bananem i nutellą

BiteDelite-tosty-francuskie-z-bananami-6170

BiteDelite-tosty-francuskie-z-bananami-6172

 

PRZEPIS

Składniki:

  • 4  kromki chleba
  • 2 banany, pokrojone
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ok 4 łyżek masła do smażenia
  • 100 g greckiego jogurtu lub serka mascarpone albo lodów waniliowych lub bitej śmietany
  • 2 łyżki roztopionej w kąpieli wodnej nutelli lub czekolady

Przygotowanie:

  1. Jajko roztrzepać w misce, dodać mleko, cynamon i miód. Wymieszać dokładnie.
  2. Kromki chleba zanurzać w miksturze z obydwu stron.
  3. Na patelni roztopić masło i smażyć kromki chleba aż masa jajeczna będzie dobrze ścięta i zarumieniona, ok 3 minut z każdej strony.
  4. Usmażone tosty przełożyć na talerz, jeszcze ciepłe kromki przełożyć plastrami bananów.
  5. Podawać oblane roztopioną nutellą wraz z keksem jogurtowym.

 

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?