PRZEPIS
Składniki:
- 4 kromki chleba
- 2 banany, pokrojone
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- ok 4 łyżek masła do smażenia
- 100 g greckiego jogurtu lub serka mascarpone albo lodów waniliowych lub bitej śmietany
- 2 łyżki roztopionej w kąpieli wodnej nutelli lub czekolady
Przygotowanie:
- Jajko roztrzepać w misce, dodać mleko, cynamon i miód. Wymieszać dokładnie.
- Kromki chleba zanurzać w miksturze z obydwu stron.
- Na patelni roztopić masło i smażyć kromki chleba aż masa jajeczna będzie dobrze ścięta i zarumieniona, ok 3 minut z każdej strony.
- Usmażone tosty przełożyć na talerz, jeszcze ciepłe kromki przełożyć plastrami bananów.
- Podawać oblane roztopioną nutellą wraz z keksem jogurtowym.