Szaszłyki z ziemniakami i cebulką

http://www.BiteDelite.pl http://www.BiteDelite.plhttp://www.BiteDelite.plhttp://www.BiteDelite.pl

Wypróbowany wielokrotnie już przepis na te smakowite swojskie szaszłyki pochodzi ze strony BBC Good Food. Liście laurowe podkreślają aromat cebuli i pieczonych ziemniaków.

PRZEPIS

Składniki:

  • 5-6 małych ziemniaków
  • 2 cabule
  • garść liści laurowych
  • oliwa z oliwek
  • sól morska

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki gotować w mundurkach przez 5 min w lekko osolonej wodzie.
  2. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki.
  3. Ugotowane ziemniaki pokroić na kawałki, uważając aby się nie poparzyć.
  4. Nadziewać na patyczki do szaszłyków cebulkę, ziemniaki, liście laurowe naprzemiennie. Skropić oliwą z oliwek.
  5. Zapiekać na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 200st C przez ok 10 min.

 

Follow:
Udostępnij:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?