Spaghetti z zielonymi oliwkami, papryczką chilli i suszonymi pomidorami

8022935481_4fe11c1779_z

8022936762_d1f72d02d3_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 100g makaronu spaghetti
  • 1 czerwona papryczka w zaprawie Fine Food Finestro, poszatkowana
  • 5 suszonych pomidorów, Fine Food Bio
  • 50 ml białego wina
  • 10 zielonych oliwek królewskich Fine Food Finestro
  • 6 listków świeżej bazylii
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • garść orzechów włoskich
  • oliwa z oliwek bardzo dobrej jakości
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować al dente, wg instrukcji na opakowaniu.
  2. W międzyczasie, na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek, dodać poszatkowaną papryczkę i suszone pomidory. Przyprawić solą i pieprzem, dodać wino. Mieszając od czasu do czasu, poczekać aż trochę odparuje.
  3. Ugotowany makaron odcedzić, można wrzucić na patelnię i wymieszać ze wszystkimi składnikami lub wyłożyć na talerz i dodać pozostałe składniki osobno.
  4. Na końcu dodać oliwki, posypać orzechami i świeżo poszatkowanymi ziołami.

 

Follow:
Udostępnij:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?