Dzięki temu tropikalnemu koktajlowi przeniesiesz się na rajską wyspę! Do jego przyrządzenia potrzebujesz zaledwie 4 składniki.
PRZEPIS
Składniki:
- połowa świeżego ananasa,
- 100 ml mleka kokosowego (gotowe z puszki lub przygotowane samodzielnie np. w wyciskarce)
- 15g wiórki kokosowe
- 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
- Przygotowujemy mleko kokosowe w wyciskarce (zachęcam do przeczytania jej recenzji http://bitedelite.pl/przepisy/wyciskarka-do-sokow-hurom-hh-2g/)
: wiórki wsypujemy do zwykłego mleka (krowiego lub sojowego) i wlewamy do komory, pamiętając aby manetka do regulacji pulpy była w pozycji zamkniętej. Czekamy kilka minut, aż składniki dobrze się wymieszają. Po chwili przekładamy manetkę do pozycji półotwartej aby uwolnić sprasowany miąższ. Mleczko kokosowe jest już gotowe do przelania! :) - Kawałki ananasy wrzucamy do wyciskarki. Dodajemy miód i mieszamy. Gotowy sok przelewamy do szklanki.
- Dodajemy mleczko kokosowe.
- Na wierzch sypiemy wiórki kokosowe.