Mus gruszkowy z kardamonem i karmelem
PRZEPIS Składniki: 2 gruszki 2 łyżki roztopionej czekolady (ok 50g) 100ml śmietany kremówki 1 łyżka karmelu szczypta kardamonu (w proszku, ewentualnie 2 ziarenka (można kupić w saszetce np. Kotanyi) rozkruszyć w palcach) Przygotowanie: Do roztopionej w kąpieli wodnej czekolady dodać łyżkę śmietanki. Wszystko dokładnie wymieszać i rozlać po bokach szklanki. Obrane gruszki wraz z kardamonem zmiksować na gładką masę. Wlać do…
Zobacz post
Gorąca czekolada z chilli, orzechami i granatem
PRZEPIS Składniki: 100g gorzkiej czekolady 180ml śmietany kremówki granat orzechy włoskie odrobinka papryczki chilli Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany kremówki (ok 2 łyżki) i chilli. W między czasie przy pomocy miksera zmiksować obrane orzechy włoskie i ubić śmietanę (tutaj można dodać odrobinę cukru lub miodu do smaku). Gotową czekoladę przelać do szklanki z grubego szkła lub…
Zobacz post
Waniliowo – cytrynowa kawa
Jeśli lubicie kawę tak jak ja, i jeśli lubicie świąteczne aromaty – to mam coś dla Was! Aromatyczna kawa Jacobs o waniliowym smaku z nutką cytryny, której trudno się oprzeć! PRZEPIS od Ani Starmach pochodzi ze strony http://przepisynakawe.pl/lemon-vanilla-334/ Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs 3\4 szklanki wody 1\4 szklanki mleka 1\2 łyżeczki przyprawy Lemon Vanilla bita śmietana *laska wanilii Przygotowanie: Do kubeczka wsyp 2…
Zobacz post