Baton czekoladowy z ciastkami zbożowymi

BiteDelite-baton-czekoladowy-z-ciasteczkami-9953

©BiteDelite-baton-czekoladowy-z-ciasteczkami-9966

PRZEPIS

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady o zawartości min 70% kakao
  • 100 g masła
  • 1 łyżka miodu
  • 150 g ciasteczek zbożowych (użyłam belvita 5 zbóż i mleko)

Przygotowanie:

  1. Czekoladę roztopić z masłem. Uważać aby się nie przypaliło.
  2. Dodać miód i dokładnie wymieszać, podgrzewać tak długo aż czekolada całkowicie się rozpuści.
  3. Odstawić i dodać pokruszone ciasteczka.
  4. Następnie przelać do tortownicy wyłożonej sreberkiem lub dowolnej formy o wymiarach ok 20x20cm.
  5. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa całkowicie zastygnie.
  6. Przed podaniem pokroić w kostkę.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?