Babeczki z ciasta francuskiego w 10 minut

BiteDelite-sniadanko-do-reki-641

BiteDelite-sniadanko-do-reki-667

BiteDelite-sniadanko-do-reki-669

 

PRZEPIS

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • jajka
  • kiełbaski lub frankfurterki
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki
  • kolkilki (ramekiny) lub foremki na muffinki

Przygotowanie:

  1. Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty i włożyć do ramekinów lub foremek na muffiny, zawijając dekoracyjnie brzegi.
  2. Pokroić frankfurterki na drobne kawałki.
  3. Do każdej kolkilki wypełnionej ciastem francuskim wrzucić po kilka kawałeczków kiełbaski i wbić po jednym jajku, w zależności od wielkości foremek, kurzym lub przepiórczym.
  4. Posolić i włozyc do piekarnika nagrzanego do 180 st C na ok 10 minut, aż białko całkowicie się zetnie a ciasto na brzegach sie zarumieni.
  5. Podawać posypane świeżo zmielonym pieprzem i świeżą pietruszką.

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?