Czasem nachodzi nas ochota na coś innego niż woda, wtedy warto sięgnąć po orzeźwiające napoje. Pachnąca latem, świeżością, słońcem – taka jest ta przepyszna arbuzowo -ogórkowa lemoniada. Robicie takie napoje sami czy kupujecie?
Polecam zrobić! Smak nieporównywalnie lepszy, a i samo zdrowie, bez barwników, bez konserwantów.
Zrobienie domowej lemoniady zajmuje tylko kilka chwil. Można ją zrobić w blenderze lub przy pomocy wyciskarki do soków, którą preferuję (recenzję można poczytaj TUTAJ). To jak, miksujemy?
PRZEPIS
Składniki:
- arbuz
- 1 ogórek
- 1 limonka
- liście mięty
- miód do smaku
- lód
Przygotowanie:
- Myjemy i obieramy ogórka (kilka plasterków zostawiamy do dekoracji)
- Wyciskamy sok z arbuza i ogórka.
- Przy pomocy wyciskarki wycisnęłam jeszcze sok z liści mięty. Dzięki temu lemoniada jest tak bardzo orzeźwiająca i aromatyczna.
- Dodajemy miód i mieszamy.
- Przed podaniem do lemoniady wrzucić kilka kostek lodu, plasterki ogórka i liście świeżej mięty.
niedawno wypiłyśmy lemoniadę arbuzową, obok ogórkowej to jedna z naszych ulubionych :) a tu 2w1
O tak…poproszę!
Cudowne orzeźwienie!
Zakochałam się w jej kolorze!;)
Autor
:)
Rewelacyjna, piękny ma kolor :)
Zrobiłabym, tylko u mnie zimno i póki co stawiam na gorącą herbatę…
Autor
Och… mam nadzieję, że upały szybko wrócą bo kilka przepisów na lodowe koktajle i mrożone kawy czekają już w kolejce na publikację :)
Siedzę od kilku dni chora w łóżku i przeglądam różne blogi – myślałam, że znajdę coś ciekawego do ugotowania, upieczenia itp. Nie myślałam jednak, ze znajdę tak wiele ciekawych pomysłów! Na Twoim blogu jest ich wiele ale ta lemoniada pobija wszystko – muszę koniecznie ją spróbować jak wrócę do formy!
Autor
Bardzo mi miło! Zdrowiej :)
Kurcze jakie super świetne połączenie, nigdy bym na to nie wpadł, że można takie smaki ze sobą połączyć. Ogórek z arbuzem to naprawdę świetne połączenie, bo oba działają orzeźwiająco. Do tego jest i mięta, limonka, miód, także przepis naprawdę ciekawy i urozmaicony smakowo, naprawdę fantastyczny. Wypróbuję go koniecznie.