Arbuzowo – ogórkowa lemoniada

BITEDELITE-3222 kopia

Czasem nachodzi nas ochota na coś innego niż woda, wtedy warto sięgnąć po orzeźwiające napoje. Pachnąca latem, świeżością, słońcem – taka jest ta przepyszna arbuzowo -ogórkowa lemoniada. Robicie takie napoje sami czy kupujecie?
Polecam zrobić! Smak nieporównywalnie lepszy, a i samo zdrowie, bez barwników, bez konserwantów.
Zrobienie domowej lemoniady zajmuje tylko kilka chwil. Można ją zrobić w blenderze lub przy pomocy wyciskarki do soków, którą preferuję (recenzję można poczytaj TUTAJ). To jak, miksujemy?

PRZEPIS
Składniki:

  • arbuz
  • 1 ogórek
  • 1 limonka
  • liście mięty
  • miód do smaku
  • lód

Przygotowanie:

  1. Myjemy i obieramy ogórka (kilka plasterków zostawiamy do dekoracji)
  2. Wyciskamy sok z arbuza i ogórka.
  3. Przy pomocy wyciskarki wycisnęłam jeszcze sok z liści mięty. Dzięki temu lemoniada jest tak bardzo orzeźwiająca i aromatyczna.
  4. Dodajemy miód i mieszamy.
  5. Przed podaniem do lemoniady wrzucić kilka kostek lodu, plasterki ogórka i liście świeżej mięty.
Follow:

Komentarzy: 10

  1. basiaja
    22/06/2015 / 12:59

    niedawno wypiłyśmy lemoniadę arbuzową, obok ogórkowej to jedna z naszych ulubionych :) a tu 2w1

  2. Magda Cz.
    22/06/2015 / 13:37

    O tak…poproszę!

  3. Gosska
    22/06/2015 / 14:20

    Cudowne orzeźwienie!

  4. 24/06/2015 / 10:41

    Rewelacyjna, piękny ma kolor :)
    Zrobiłabym, tylko u mnie zimno i póki co stawiam na gorącą herbatę…

    • 25/06/2015 / 07:10

      Och… mam nadzieję, że upały szybko wrócą bo kilka przepisów na lodowe koktajle i mrożone kawy czekają już w kolejce na publikację :)

  5. 24/06/2015 / 17:20

    Siedzę od kilku dni chora w łóżku i przeglądam różne blogi – myślałam, że znajdę coś ciekawego do ugotowania, upieczenia itp. Nie myślałam jednak, ze znajdę tak wiele ciekawych pomysłów! Na Twoim blogu jest ich wiele ale ta lemoniada pobija wszystko – muszę koniecznie ją spróbować jak wrócę do formy!

  6. Lukasz
    25/06/2015 / 20:49

    Kurcze jakie super świetne połączenie, nigdy bym na to nie wpadł, że można takie smaki ze sobą połączyć. Ogórek z arbuzem to naprawdę świetne połączenie, bo oba działają orzeźwiająco. Do tego jest i mięta, limonka, miód, także przepis naprawdę ciekawy i urozmaicony smakowo, naprawdę fantastyczny. Wypróbuję go koniecznie.

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?