output_D7gVDG

BiteDelite-mus-gruszkowy-z-kardamonem-i-czekolada-9394-2

BiteDelite-mus-gruszkowy-z-kardamonem-i-czekolada-9393

BiteDelite-mus-gruszkowy-z-kardamonem-i-czekolada-9392

PRZEPIS

Składniki:

  • 2 gruszki
  • 2 łyżki roztopionej czekolady (ok 50g)
  • 100ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka karmelu
  • szczypta kardamonu (w proszku, ewentualnie 2 ziarenka (można kupić w saszetce np. Kotanyi) rozkruszyć w palcach)

Przygotowanie:

  1. Do roztopionej w kąpieli wodnej czekolady dodać łyżkę śmietanki. Wszystko dokładnie wymieszać i rozlać po bokach szklanki.
  2. Obrane gruszki wraz z kardamonem zmiksować na gładką masę. Wlać do szklanki.
  3. Śmietanę ubić z odrobiną miodu. Przełożyć bitą śmietanę do szklanki.
  4. Na koniec polać karmelem i oprószyć kardamonem.

W przygotowaniu prezentowanego koktajlu pomógł mi blender firmy SENCOR.

Wygodny, poręczny sprzęt, za pomocą którego szybko przyrządzimy koktajle z owoców i warzyw, lekkie zupy-krem, ni­sko­ka­lo­rycz­ne sosy lub pasty. Urządzenie to, poza główną nasadką miksującą, wyposażone jest dodatkowo w zestaw akcesoriów z elementem do siekania, częścią do ubijania piany a także przystawką do zamontowania do ściany, pozwalającą mieć blender zawsze pod ręką.

Dzięki bogatej palecie kolorów blender Sencor stanie się ozdobą każdej kuchni.

Cena: ok 150 zł

blender-sencor_large_lead-300x290

Follow:

Skomentuj