Kwadraciki śniadaniowe

BiteDelite-kwadraciki-sniadaniowe-5186

BiteDelite-kadraciki-sniadaniowe-5209

BiteDelite-kwadraciki-sniadaniowe-5209

BiteDelite-kwadraciki-sniadaniowe-5204

BiteDelite-kwadraciki-sniadaniowe-5222

PRZEPIS

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • 3 plastry szynki lub bekonu
  • jajka przepiórcze
  • twaróg
  • garść rukoli
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 180 st C.
  2. Ciasto francuskie pokroić na dowolnej wielkości kwadraty. Na środek każdego ułożyć pokrojoną szynkę. Włożyć do piekarnika na ok 10-12 min.
  3. W miedzy czasie jajka rozbić na patelni i smażyć kilka minut, aż białko całkowicie się zetnie a żółtko będzie zwarte.
  4. Upieczone kwadraciki posypać rozdrobnionym w palcach twarożkiem, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Udekorować liśćmi rukoli i jajkami sadzonymi.
  5. Podawać ciepłe.

 

Follow:

Skomentuj