PRZEPIS
Składniki:
- 2 duże pomidory
- 1 pierś z kurczaka, umyta, oczyszczona i pokrojona w kostkę
- błyskawiczna marynata musztardowa KOTÁNYI (polecam, nie zawiera konserwantów i ulepszaczy a mięso dzięki niej było kruche i miękkie i to po zaledwie 10 minutach marynowania)
- 2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
- 1/3 szklanki białego wina (można pominąć jeśli nie mamy)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- patyczki do szaszłyków
Przygotowanie:
- Wymieszać białe wino, 2 łyżki oliwy, musztardę i łyżkę marynaty. Dodać mięso, wymieszać i marynować przez kwadrans.
- Na patyczki nabijać pokrojone kawałki pomidora i kawałki mięsa, naprzemiennie.
- Grillować przez ok 5 minut z każdej strony.